Tájékoztató a leendő első osztályosok beiratkozásának rendjéről

Kedves Szülők!

A leendő első osztályosok következő tanévre történő beíratásával kapcsolatban küldök információt, ill. segítségüket kérem.Mivel a járványhelyzet miatt, a leendő tanítók és a családok megismerését segítő ÖQckó programot nem tudtuk megtartani, ill. a beiratkozásig nem is tudjuk pótolni, kénytelenek vagyunk a beiratkozáshoz on-line előkészületeket tenni.A mellékletben csatolt adatlap kitöltött változatának visszaküldésével lehet jelentkezni iskolánk következő tanévének első osztályába.Kérem, hogy a titkarsag@okusuli.hu e-mail címre legyenek szívesek a kitöltött, szülő(k) által aláírt adatlapot, és esetleges mellékletét (szkennelve vagy fényképezve) megküldeni 2021. április 8-án, csütörtökön 14 óráig.

Az Alapító Okiratunk szerint sajátos nevelési igényű gyermeket nem tudunk felvenni!

Az adatlap visszaküldésének határideje után:

– e-mailen, vagy telefonon meg fogjuk keresni azokat a szülőket, akiknek gyermekével kapcsolatban szükséges egyeztetni, vagy esetleg még valamilyen dokumentum szükséges;

– értesítést küldünk arról, hogy gyermekét felvesszük-e, ill. beiratkozhat-e;

– tájékoztatót küldünk a beiratkozás pontos menetéről.

A 2020/2021. tanév rendjéről szóló 27/2020. (VIII. 11.) EMMI rendelet szerint az általános iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2021. április 15–16-án kell beíratni, ami a szokásos rendben és ütemezésben történhet meg. Ha nem szükséges feltétlenül személyesen megjelenni az intézményben, elektronikusan is eljárhat az iskola.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 31. § (2) bekezdés a) pontja értelmében intézményünk világnézetileg elkötelezett, keresztény, ökumenikus intézményként működik, így a felvételnél elsőbbséget élveznek a keresztény értékrendű családból érkező gyermekek.

Akinek a gyermekét nem tudjuk felvenni iskolánkba, a beiratkozás hivatalos időpontja (április 15-16.) előtt értesítjük a szülőt, hogy a körzetes iskolába be tudja íratni gyermekét.

Munkanapokon az iskolában vezetői ügyeletet tartunk 8-16 óráig. Akinek akadályba ütközik az adatlap és mellékletének e-mailben történő beküldése, ügyeleti időben papíron is leadhatja a titkárságon.

ÖKUSULI_adatlap_leendő elsős beiratáshoz 21-22. (1)

Tisztelettel:

Tyukász Mihály Tamás

igazgató

Fóti Ökumenikus Általános Iskola és Gimnázium

2151 Fót, Vörösmarty u. 4.

tel.: 30/301-17-71