Home » Szervezetek » Szülői szervezetek » Szülőklub

ÉTKEZÉS

uzsonnák: | 19. hét | 20. hét |

ebéd: | 15-16. hét | 17-18. hét |

EBÉDLEMONDÁS: előző nap délig |Bíró Ildikó | penztar@okusuli.hu | 20/459-8389 |

KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

  1. PÜNKÖSDHÉTFŐ

    2018.05.21.
  2. ÍRÁSBELI ZÁRÓVIZSGA IDŐSZAK A NYOLCADIKOSOKNAK

    2018.05.22. - 2018.05.25.
  3. FIZIKA ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI

    2018.05.22. | 08:00 - 11:00

ALAPÍTVÁNY

FACEBOOK

Szülőklub

A szülők kérésére – a szülőknek

Kedves Szülők!

A szülőklub következő alkalma november 23-án (pénteken) lesz 17.30-kor a felső tagozat épületében. Témája: Példaképek (celebek – mai példaképek; ki a gyermekünk első számú példaképe?; szükséges-e, hogy a példakép tökéletes legyen? ; van-e tökéletes példakép?)

Előadó: Filemon Zsolt baptista lelkész

2012. november 10. [Kobza Henriett]


Szülőklubunk 2. alkalmát március 26-án tartottuk, melyre egy pszichológust: Nagyné Szakmáry Enikőt hívtuk meg előadónak, akit arra kértünk, segítsen egy kicsit jobban belelátnunk a kamaszok lelkébe. Néhány gondolat az elhangzottakból:
– Nem egyszerű, de természetes: a serdülőkori krízis    – Engem senki sem ért meg!    – Elrugaszkodva a valóságtól    – Idealizált sztárok    – A szülő már nem mindenható    – Mit mondanak a többiek?    – Belső bizonytalanságok külső jelei (extra frizurák, testékszerek és társaik)    – Jól alakult-e minden? (önértékelés, határozottság, kritika,…)    – Már tudom, ki vagyok! – Egyszer a krízis is véget ér    – Sikerült-e dönteni? (Teljesítők, Még küszködők, …)    – Amit a szülő hitelesen tett, …    – A nevelés szerepe (egyetértés, követelmények, biztonság, nyitottság, …)

                   „Magad légy olyan, mint amilyenné fiadat tenni szeretnéd!”                                                                                        Deák Ferenc -Nem egyszerű, és nem természetes: a deviáns viselkedés    -Menekülés a valóságból – szorongásoldás    -Alkohol, kokain, LSD, …= segítség  (segítség???)  SEGÍTSÉG!!!    -Agresszivitás – hol a határ?    -Jelek, amikből olvasni lehet  (tekintet, barátok, tárgyak, …)    -Ki tud segíteni?    -Dohányzás – megelőzés – Mikor? Hogyan?
-Ne menekülj, oldd meg!(szenvedés, problémák – megoldási stratégiák)    -Semmi sincs következmények nélkül!    -Ha valamit elveszel, adj helyette mást!
A színvonalas előadást beszélgetés követte, ahol személyes problémák felvetésére,  és személyes tapasztalatok közkinccsé tételére is lehetőségük volt a résztvevőknek.

Reményeink szerint mindenki gazdagodott ezalatt a két óra alatt!                                                                                                            Köszönjük!


2009. november 20-án került sor a szülőklub első alkalmára, melyre Gráfné Barva Jolán védőnőt hívtuk meg előadónak. Bár kevesen voltunk, de a kíváncsiságunk (érdeklődésünk) annál nagyobb volt.  Hogyan segíthetjük gyermekeinket? A fiatalkori dohányzás káros következményei és a (védőnői) felvilágosítás. Ez alkalommal e két témakörben juthattunk fontos információkhoz és kaptunk értékes tanácsokat.      Íme egy kis ízelítő az elhangzottakból:   – Jó-e a vízipipa? (szénmonoxid és társai)  – Lázadó kamaszok (hosszú haj vagy cigi?)  – Sebes végtagok (hőtérkép) (a dohányzás és a vérkeringés)  – Függőség (mit tesz a nikotin – minél hamarabb, annál rosszabb)  – A média hatása (hős cigivel; még a csapból is az folyik)  – Fogamzásgátlás   – Abortusz   – Mi a gond a haspólóval?   – Mindent elhiszel? (a reklámok és ami mögöttük van)  – Diszkó és házibuli (jó barátok(?) )  – Elborzasztó képek, elgondolkodtató statisztikák  – A szülők felelőssége   – Gyerekek gyakori kérdései   – Keresztény család = nagyobb védelem?                A szülők kérdezhettek, a szakember válaszolt!                                           Köszönjük!                                        Szülőklub – 2. alkalom!!! 

                              Szülőklubunk 2. alkalmát 2010. március 26-ra 17.00-ra tervezzük.              Meghívott előadónk: Nagyné Szakmáry Enikő pszichológus             Témája: A kamaszkor nehézségei, nevelési modellek,                           deviáns viselkedésformák (alkohol, dohányzás, kábítószer)             Helyszíne: A felső tagozat épülete   

Szeretettel várunk minden kedves szülőt! 

Iskolánk 2016. évtől a környéken egyedülállóként, az országban 16.-ként SAKKPALOTA REGIONÁLIS REFERENCIA ISKOLA

VERSENYKIÍRÁS

HÍREK ARCHÍVUM

VERSKÉPEK KISFILM

PROGRAMAJÁNLÓ

VÁLTOZÁS, ÚJ HELYSZÍNEK: március 2-án Kisalag, április 6. Öregfalu.

BEST OF ESZES DANI

A MI ADVENTÜNK

KÁRPÁTALJAI GYŰJTÉS

Képes beszámoló a kárpátaljai Nagydobronyban található Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon lakói számára rendezett gyűjtésünk célba juttatásáról. | RÉSZLETEK...

KISFILMEK: