Home » Külső kapcsolatok » Deutsch – Németország » Újabb „ökus” siker az isaszegi megyei német versenyen

Újabb „ökus” siker az isaszegi megyei német versenyen

Nagy Boglárka, iskolánk 8. osztályos tanulója e tanév áprilisában  első helyezést ért el a nagy hagyományokkal rendelkező, szakmai berkekben nívósnak számító isaszegi megyei német nyelvi versenyen.  Vele készítettük ezt a riportot.

 

Mióta tanulsz németül?

Hat éve tanulok németül. 3-4.osztályban heti egy,5-6.osztályban heti kettő, most pedig heti három órában.

 Miért a németet választottad, mint első idegen nyelvet?

Azért, mert úgy gondoltam, hogy utána más nyelvek megtanulása is könnyebben fog menni. Édesapámnak felsőfokú német nyelvvizsgája van, így ő is tud segíteni a tanulásban.

Miérrttartottad fontosnak, hogy indulj a versenyen  ?

Szerintem ez egy nagyon jó tapasztalatszerzési lehetőség, és a versenyre való készüléssel is sokat tanultam.

Hogyan készültél a versenyre ?

Hétfőnként versenyfelkészítésre jártam a némettanáromhoz, Szilvi nénihez. Hétről hétre kidolgoztuk a megadott témákat, és a kitöltött feladatsoraimat is mindig ellenőrizte. Ezen kívül édesapám sokat beszélt velem németül.

Hogyan zajlott a verseny?

A versenynek volt három írásbeli fordulója, melyeken hatvan-hatvan pontot lehetett elérni. Isaszegen, a szóbeli forduló helyszínén is három feladatunk volt: el kellett mondanunk egy verset, majd egy témáról kellett összefüggően beszélni, végül a zsűrivel folytattunk párbeszédet-szintén egy általuk kijelölt témáról.

Versnek én Christian Morgenstern : Die Probe című művét választottam, aztán a „Szabadidő” és az „Otthon” témákat húztam ki.

Az eredményhirdetés során az első három helyezettet díjazták, én Erich Kästner : Drei Männer im Schnee című könyvét nyertem.

Gondolkodtál-e már nyelvvizsgán?

Igen, gondolkodtam, és a külön némettanárom is biztatott erre. Jövő év elején szeretném letenni a középfokú nyelvvizsgát.

Köszönöm a beszélgetést.

M.S.

Iskolánk 2016. évtől a környéken egyedülállóként, az országban 16.-ként SAKKPALOTA REGIONÁLIS REFERENCIA ISKOLA

HÍREK ARCHÍVUM

VERSENYKIÍRÁS

VERSKÉPEK KISFILM

BEST OF ESZES DANI

A MI ADVENTÜNK

KÁRPÁTALJAI GYŰJTÉS

Képes beszámoló a kárpátaljai Nagydobronyban található Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon lakói számára rendezett gyűjtésünk célba juttatásáról. | RÉSZLETEK...

KISFILMEK: