Home » Iskolai élet » Látogatás a Hüllő és kisállat kiállításon

Látogatás a Hüllő és kisállat kiállításon

2017. november 9-én a 4. órában az első és a második osztály látogatást tett a Fóti Művelődési házban, a hüllő és kisállat kiállításon és börzén.

A terembe lépve meglepetésünkre nem csak állatok, hanem- esztétikusan elrendezett-  szebbnél szebb kőzetek és kristályok fogadtak minket, a világ minden tájáról. A gyermekek nagy érdeklődéssel vettek szemügyre mindent, és amit csak lehetett, megérintettek és megsimogattak.

A terráriumokban különleges (nem őshonos, főként amerikai és távol-keleti) állatok vonzották a gyerekek kíváncsi tekinteteit. Láthattunk Argentin tejut, erdei óriáskígyót Dél-Amerikából, szakállas agámát Dél-kelet Ausztráliából, márványvaránuszt Indokínából, texasi patkánysiklót, sisakos kaméleont az Arab-félszigetről. Csodálhattunk madárpókokat, óriás csótányokat, és egyéb tücsköt-bogarat. A négylábúak közül a nyulak, deguk és a teknősök voltak a kislányok kedvencei.

A program fénypontja egy fehér kígyó megsimogatása volt, melyet gondozója a saját kezében tartott. Minden gyermek rendkívüli bátorsággal és kíváncsisággal tolongott a lehetőség kihasználásáért. A gondozó rendkívüli türelemmel, határozottsággal és szelídséggel bánt a kígyóval és a gyerekekkel egyaránt. Sok érdekességet tudhattunk meg tőle.

Ismét bebizonyosodott, hogy a gyermekek „ előítélet-mentesen” szeretik Isten teremtményeit, még a hüllőket és kígyókat is. ( Az undort és elutasítást tőlünk, felnőttektől tanul(hat)ják meg.)

Maráczi-Cser Melinda

Iskolánk 2016. évtől a környéken egyedülállóként, az országban 16.-ként SAKKPALOTA REGIONÁLIS REFERENCIA ISKOLA

HÍREK ARCHÍVUM

VERSENYKIÍRÁS

VERSKÉPEK KISFILM

BEST OF ESZES DANI

A MI ADVENTÜNK

KÁRPÁTALJAI GYŰJTÉS

Képes beszámoló a kárpátaljai Nagydobronyban található Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon lakói számára rendezett gyűjtésünk célba juttatásáról. | RÉSZLETEK...

KISFILMEK: