Home » Élet az Ökuban » BÜSZKESÉGEINK » Franciaországi Junior Vívó Világkupa – ezüst érem

Franciaországi Junior Vívó Világkupa – ezüst érem

Junior női kardozóink Dourdanban léptek pástra Világkupa-pontokért. Kelecsényi Mirabella és Záhonyi Petra egyaránt a nyolcaddöntőig jutott, és végül mindketten egyetlen tussal szenvedtek vereséget. Kár érte, ugyanakkor mindkét fiatal a jelek szerint egyre jobb formába lendül, és ne feledjük, hogy egyikük 17, másikuk 18 esztendős! A Párizs melletti kisvárosban – amely lassan fél évszázada a magyar származású Pálfi György“felségterülete” – vasárnap a csapatversennyel folytatják a juniorok.
Junior női kard egyéni Világupa-verseny, Dourdan, 119 induló. A csoportmérkőzéseken: Záhonyi Petra 6 győzelem/0 vereség, Kelecsényi Mirabella 5/1, Drajkó Lili 4/2, Papp Borbála 3/3, Kelecsényi Léna 2/4, Balogh Zita 2/4 (valamennyien továbbjutottak), Mihalik Nóra 1/5 (kiesett).
A legjobb 64 közé jutásért: Drajkó-Manel (kanadai) 15:9, Balogh-Arrayales (mexikói) 7:15, Papp-Boungab (algériai) 10:15, Kelecsényi L.-Gans (francia) 4:15.
A legjobb 32 közé jutásért: Záhonyi-lasota (amerikai) 15:13, Kelecsényi M.-Krüger 15:5, Drajkó-Johnson (amerikai) 15:12.
A legjobb 16 közé jutásért: Záhonyi-Kostrzewa (lengyel) 15:8, Kelecsényi M.-Szakellariu (görög) 15:12, Drajkó-Seveljeva (orosz) 4:15.
Nyolcaddöntő: Záhonyi-Sasaki (japán) 14:15, Kelecsényi M.-Palmedo (amerikai) 14:15.
Végeredmény: 1. Palmedo (amerikai), 2. Bolsakova (orosz), 3. Basta (orosz) és Seveljeva (orosz), …10. Záhonyi Petra, …12. Kelecsényi Mirabella, …28. Drajkó Lili, …73. Papp Borbála, …85. Kelecsényi Léna, …93. Balogh Zita, …96. Mihalik Nóra.
Dourdanban pedig Sosnowiec után másodszor vívhatott döntőt ebben a szezonban, ezúttal Kelecsényi Léna, Kelecsényi Mirabella, Papp Borbála, Záhonyi Petra összetételben. A fináléig vezető úton Algériát és Japánt esélyeshez illő magabiztossággal verték a lányok, az elődöntőben Olaszország legyőzése viszont jelentős bravúrnak számított. A döntőben, csakúgy mint Lengyelországban, a franciák következtek, és megint csakúgy, mint akkor, az ezúttal házigazdának is számító gallok nyertek. Ennek ellenére az ezüstérem szép siker, és – harmadszor is – csakúgy, mint ősszel, most is kijelenthetjük, hogy ez a válogatott a világversenyeken Márton Annával kiegészülve ott lehet az élmezőnyben.
Végeredmény (14 csapat):
1. Franciaország
2. MAGYARORSZÁG (Kelecsényi Léna, Kelecsényi Mirabella, Papp Borbála, Záhonyi Petra)
3. Olaszország
4. Németország
5. Mexikó
6. USA
7. Oroszország
8. Japán

Gratulálunk Lányok szép volt!

Iskolánk 2016. évtől a környéken egyedülállóként, az országban 16.-ként SAKKPALOTA REGIONÁLIS REFERENCIA ISKOLA

ÉTKEZÉS

menza étlapok: | 41. hét | 42. hét |

EBÉDLEMONDÁS: előző nap délig |Bíró Ildikó | penztar@okusuli.hu | 20/459-8389 |

ALAPÍTVÁNY

HÍREK ARCHÍVUM

VERSENYKIÍRÁS

VERSKÉPEK KISFILM

BEST OF ESZES DANI

A MI ADVENTÜNK

KISFILMEK:

FACEBOOK