KÖZELGŐ ESEMÉNYEK

  1. ŐSZI SZÜNET ELŐTTI UTOLSÓ TANÍTÁSI NAP

    2018.10.26.
  2. GÓLYANAP ÉS GÓLYABÁL A GIMNÁZIUMBAN

    2018.10.26. | 18:00 - 21:00
  3. ŐSZI SZÜNET

    2018.10.29. - 2018.11.2.

ERDEI ISKOLÁK

Harmadik éve járunk Visegrádra a Madas László Erdészeti Erdei Iskolába, ahol a gyerekek színvonalas programokon ismerkedhetnek meg a környék történelmével és élővilágával. A három nap alatt, amit ott töltenek, ellátogatnak a Visegrádi várba, ahol az idegen vezetés szakszerűen, gyerekek nyelvén történik. Nagyon sok program közül válogathatnak, ahol felkészült pedagógusok irányításával ismerkedhetnek meg pl. a madárgyűrűzéssel, a vizek élővilágával, gyógynövényekkel, a növényfestéssel, az éjszakai vadakkal. A foglalkozásokon Saci és Panni kutya, a gyerekek kedvencei is részt vesznek. Az étkezést a Mogyorós étterem biztosítja a gyerekek szájízének megfelelően. Tízszemélyes faházakban szállásolják el a gyerekeket az erdő közepén. A gyerekek élményekben gazdagon térhetnek haza, amit az is bizonyít, hogy az erdei iskolát követő fogalmazás órán részletes beszámolókat írtak. Néhány idézet a gyerekek fogalmazásaiból:

„Ebédeltünk, és mentünk vízbiológiára. Bori kifogta a sárgaszegélyes csíkbogarat. De még volt gőte, sárgaszegélyes vízipók, molnár poloska, háton úszó poloska és sok minden más.”
Sóti András 4.b

„Másnap madárgyűrűzéssel kezdtünk. A bácsi, aki tartotta nagyon szép hím fekete rigót fogott. Láttuk, hogyan történik a gyűrűzés… Bátorság próbán voltunk, lehetett választani, hogy egyedül vagy párosával, zseblámpával vagy anélkül megyünk.  Utána tábortűz volt. Sokat énekeltünk, és virslit sütöttünk.”
Arany Dóra 4.b

„A madárgyűrűzés az egyik kedvencem, a vízbiológia is nagyon tetszett, mert fogtunk kis gőtét, és sokat azt hitték, hogy gyík.”
Cseri Imola 4. b

„Nekem a legjobban a madárgyűrűzés tetszett, mert olyan aranyosak voltak a madarak. Nekem a kék cinke tetszett, mert annak volt a legselymesebb a tolla. a kék cinkén kívül volt  még meggyvágó,szén cinke és csuszka is.”
Szamosvári Eszter 4.a

Iskolánk 2016. évtől a környéken egyedülállóként, az országban 16.-ként SAKKPALOTA REGIONÁLIS REFERENCIA ISKOLA

ÉTKEZÉS

menza étlapok: | 41. hét | 42. hét |

EBÉDLEMONDÁS: előző nap délig |Bíró Ildikó | penztar@okusuli.hu | 20/459-8389 |

ALAPÍTVÁNY

HÍREK ARCHÍVUM

VERSENYKIÍRÁS

VERSKÉPEK KISFILM

BEST OF ESZES DANI

A MI ADVENTÜNK

KISFILMEK:

FACEBOOK