DÖK

Bemutatkozik a Diákönkormányzat (DÖK)

 

Ha Diákönkormányzatra gondolunk, elsősorban középiskolai, illetve egyetemi diáktestületek képe rajzolódik ki előttünk. Diákként előmozdítani az iskola ügyeit nagy lehetőség, de tudni kell élni vele. Bár iskolánk szellemiségéhez méltóan életünket elsősorban teokráciában – azaz az Úristen rendje szerint – kívánjuk élni, a felső tagozaton már tanulgatjuk a demokráciát is, amelyet helyesen értelmezve már 10-14 évesen is kialakulhat a DÖK tagokban az osztályközösségért és az iskolájukért érzett felelősség.

doktura

Milyen megbízatásaink vannak a tanév során? A legfontosabb és egész éven át tartó feladatunk a diákügyelet és a tisztasági verseny megszervezése és lebonyolítása. Az immár hagyományosnak mondható Karácsonyi vásár körüli teendőkben, a Farsang, az iskola-bulik és a különféle sportesemények megszervezésében Diákönkormányzatunk jelentős részt vállal. Tulajdonképpen nincs olyan hónap a tanévben, amikor ne lenne dolgunk…

Nagyon fontos az osztályok és a tagozat, valamint a diákok és a tanárok közti híd szerepünk. Ezt az oda-vissza értendő kapcsolattartást folyamatosan gyakorolnunk kell, és nem szabad a sok program miatt erről a funkciónkról megfeledkeznünk.

Május vége felé egy közös kiránduláson veszünk részt – általában két keréken –, amely a „jól megérdemelt pihenés” és a közösségépítés jegyében zajlik. Úgy gondolom, hogy az a diák, aki nem kényszerből, hanem szolgálatvállalásból jár el a gyűléseinkre és veszi ki a részét a programok szervezéséből, sok ajándékot kap. Barátokat, azt a fontos érzést, hogy a kultúráltan megfogalmazott vélemény igenis számít, a munkánk jó gyümölcseit egy-egy rendezvény után, és sok-sok jókedvet.

Minden olyan diákunkat, aki többet érez magában a „puszta” diák-létnél, gondolatait, terveit az iskolával kapcsolatban szívesen valóra is váltaná, és rászánja az idejét, szívesen és örömmel várunk a Diákönkormányzat tagjai közé!

Iskolánk 2016. évtől a környéken egyedülállóként, az országban 16.-ként SAKKPALOTA REGIONÁLIS REFERENCIA ISKOLA

ALAPÍTVÁNY

VERSENYKIÍRÁS

HÍREK ARCHÍVUM

FACEBOOK