Home » 2. ÉLET AZ ÖKUBAN » Beszámolók, galériák » Vág az eszük, mint a borotva

Vág az eszük, mint a borotva

2018. szeptemberében kezdte felsős pályafutását az 5.a osztály. Alsóban Bohus Klári néni védőszárnyai alatt fejlődtek, tanultak és kovácsolódtak közösséggé. Az osztályról két szó jut eszembe: lelkes és felkészült. Mi sem jellemzi ezt jobban, mint hogy a szeptemberben meghirdetett első matematika versenyre (Bolyai Matematika Csapatverseny) 11-en jelentkeztek az osztályból. Így a következő három csapat állt fel:

,,Hármas nyertesek”: Szamosvári Eszter Mária, Zoltán Koppány Ádám, Tóth Barnabás

,,OQSOK”: Nagy Dóra Boróka, Dankó Gábor Balázs, Pechál Levente, Victor Ágoston Jakab

,,Vág az eszünk, mint a borotva”: Kubicsek Réka, Czégány Balázs, Huszár Dániel, Pilaú Tivadar

A versenyre készülés is ilyen lelkesedéssel és intenzitással zajlott. Mondtam nekik, hogy csütörtök délutánonként készülhetnénk a versenyre, mert hétfőtől szerdáig fél 4-ig van órám, Dani válasza: ,,És pénteken is?” J

Hála Istennek a verseny körzeti fordulóján 2018.október 12-én pénteken teljes létszámmal tudtunk megjelenni. Eszti két hét betegség után ezen a napon jött először iskolába! A feladatok a szokásoshoz képest sem voltak könnyűek. A verseny végeztével a fáradt diákok vidáman jöttek ki a termekből és a feladatmegoldásokat egymás szavába vágva sorolták! ÖTÖDIKESEINK A HETI SULI UTÁN A PÉNTEK DÉLUTÁNJUKAT MATEKVERESNYEN TÖLTÖTTÉK ÉS MOSOLYOGNAK! A szülőket is köszönet illeti a csapataink szállításáért a verseny helyszínére, majd haza.

2018.október 14-én vasárnap délután felkerültek az eredmények a Bolyai verseny honlapjára. 160 csapatból az ,,OQSOK” csapat 115. helyezett lett, a ,,Hármas nyertesek” pedig 99. Nagyon ügyesek , gratulálunk nekik!

A ,,Vág az eszünk, mint a borotva” csapat helyezése nem került fel a honlapra, mert első tízbe kerültek. A végeredményt szerdára ígértek a szervezők. Nagy-nagy izgalommal teltek a napok. Szerda reggel, azonban még nem csillapodott izgalmunk, mert az első hat helyezett eredményét nem hozták nyilvánosságra, hanem behívták október 24-re a budapesti Szent István Gimnáziumba ünnepélyes eredményhirdetésre. Az eredményhirdetésen a hatodiktól sorolták a csapatokat a hatodik helyezett csapat pontszáma 102, a miénk 118. Reménykedhettünk egy igen jó helyezésben, de mikor harmadikként és másodikként sem szólították őket …. IGEN, A ,,VÁG AZ ESZÜNK, MINT A BOROTVA” CSAPAT NYERT 160 INDULÓBÓL A PEST MEGYE ÉSZAKI KÖRZETBEN!!

Az eredményhirdetés után előszőr Klári nénit hívtuk fel és mondtunk neki köszönetet!

Boldogan tért haza a csapat: Kubicsek Réka, Czégány Balázs, Huszár Dániel, Pilaú Tivadar zsebükben az igazgatói dicsérettel.

Készülünk az országos döntőre, amely 2018. november 24-én kerül megrendezésre.

Tényleg vág az eszük, mint a borotva!

A büszke, boldog tanár: Lédeczi Gyöngyvér

Iskolánk 2016. évtől a környéken egyedülállóként, az országban 16.-ként SAKKPALOTA REGIONÁLIS REFERENCIA ISKOLA

ALAPÍTVÁNY

VERSENYKIÍRÁS

HÍREK ARCHÍVUM

FACEBOOK