Home » 2. ÉLET AZ ÖKUBAN » Beszámolók, galériák » A Költészet Napja nálunk, 2018

A Költészet Napja nálunk, 2018

József Attila születésnapját és a költészetet nem ünnepelhettük volna méltóbb módon, mint azzal, hogy költő vendéget hívtunk, és rendhagyó irodalomórát tartottunk a felső tagozat és a gimnázium tanulóival április 11-én reggel. Luzsicza István volt a vendégünk, akivel Kovács József igazgató úr beszélgetett a vers születésének rejtelmeiről, de a gyerekek is kérdezhettek. Énekkarunk megzenésített versekből álló műsora színesítette a délelőttöt.

A tavaszi szünet előtt meghirdetett apevaíró pályázatunk eredményét is ezen az alkalmon ismertettük és jutalmaztuk. Több mint 60 apeva érkezett a felhívásra. Luzsicza István és Kovács József igazgató úr külön-külön választotta ki mindkét kategória legjobbjait.

Ezen a napon kicsengetés helyett a Csík zenekar József Attila Születésnapomra című versének feldolgozása hangzott fel minden óra végén, a tanórák elején pedig a pedagógusok kedvenc verseiket olvasták fel a rádióban. A szünetekben „versasztal” várta a diákságot, ahol magyar költőink műveit olvashatták a tanulók a sok-sok könyvtári kötetből. Aki kívülről mondott néhány sort, jutalmat is kapott. J

Végül következzenek a legjobb apevák: A-KoLTeSZeT-NaPJa-NaLuNK.pdf

Programunkkal párhuzamosan zajlott a városi szavalóverseny, melyen négy tanulónk képviselte iskolánkat. Léhmann Péter (8.a)  2., Boros Dominik (6.a) 3. helyezést ért el kategóriájában.

Szép nap volt. Gratulálunk a versíró és versmondó győzteseknek!

Almásiné Nemeshegyi Gyopár

Iskolánk 2016. évtől a környéken egyedülállóként, az országban 16.-ként SAKKPALOTA REGIONÁLIS REFERENCIA ISKOLA

ALAPÍTVÁNY

VERSENYKIÍRÁS

HÍREK ARCHÍVUM

FACEBOOK